preloader

«Енергія бізнесу 2024»: Sense Bank взяв участь у найбільшому енергетичному форумі від Forbes

Sense Bank виступив генеральним партнером щорічної конференції «Енергія бізнесу 2024» від Forbes Ukraine, що пройшла 09 жовтня у Києві.

Під час заходу Олена Зубченко, заступниця голови Правління Sense Bank, взяла участь у панельній дискусії, присвяченій кредитуванню банками українських міст на енергопотреби.

Зокрема Олена Зубченко розповіла, як банк підтримує енергоефективні та енергогенеруючі рішення у рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9» й власної ініціативи «Джерело енергії».

«Наша програма комплексна та пропонує кредитні продукти для територіальних громад, бізнесу та населення. Ми відкриті й кредитуємо всі регіони, зокрема намагаємося підтримувати прифронтові території, звісно, враховуючи нормативне регулювання. Наразі на них припадає 10% від загальної кількості виданих енергокредитів», — розповіла спікерка.

01 01

Також Олена Зубченко розкрила головні критерії, за якими банк оцінює громади для надання кредитування. «Рівень кредитоспроможності громади є по суті інтегральним показником. Першочерговою є оцінка фінансової моделі й здатності позичальника обслуговувати, тобто погасити, кредит».

Спікерка банку підкреслила, що наразі ринку не вистачає просвітницької діяльності, у рамках якої усі види позичальників мали б доступ до інформації про діючі програми пільгового кредитування на енергоефективні проєкти та можливості, які вони відкривають.

01 01

«Наша задача пояснити, як працює система пільгового кредитування, які переваги вона має та як ефективно її використовувати. Саме тому Sense Bank у партнерстві з Міністерством економіки, а також Фондом розвитку підприємництва та Фондом енергоефективності започаткували освітній проєкт «Джерело енергії». У рамках ініціативи ми разом проведемо ряд просвітницьких зустрічей з представниками громад, ЖБК, ОСББ й бізнесу у різних регіонах України», прокоментувала заступниця голови Правління Sense Bank.

Вдячні організаторам заходу за можливість розповідати про важливі, корисні ініціативи! Обʼєднуємо зусилля, щоб разом зміцнювати енергетичну незалежність країни, бо у цьому ключовий Сенс!