preloader

Клієнти Sense SuperApp реінвестують сім з десяти гривень, вкладених в ОВДП

Протягом 2023 року клієнти Sense Bank уклали 102 тисячі угод та придбали державних цінних паперів на загальну суму 5,2 мільярди гривень. Більшість з них – у власному мобільному банку Sense SuperApp.

Попри те, що від червня минулого року у Sense SuperApp з’явилася можливість не тільки купувати, але й продавати ОВДП, наші клієнти здебільшого прагнуть залишати держоблігації у власності до моменту їх погашення. Після запуску опції українці продали держоблігацій лише на 166 млн грн.

Ба більше, за статистикою Sense Bank, минулого року від 60% до 70% приватних власників ОВДП реінвестували кошти, отримані після погашення держоблігацій.

«Sense SuperApp пропонує зручний онлайн-сервіс інвестування в державні облігації та керування власним портфелем: ОВДП можна придбати 24/7 у всіх валютах (UAH, USD, EUR), контролювати дохідність свого портфелю та нараховані відсотки, бачити прогнозований дохід та виплати за облігаціями, формувати виписку з депозитарію тощо. А також є можливість достроково продавати ОВДП, не очікуючи дату погашення. За статистикою, близько 12% інвесторів в Sense SuperApp користуються такою можливістю та з різних причин продають достроково ОВДП, зокрема й для реінвестування в нові, більш привабливі випуски ОВДП», – розповідає Андрій Руденко, начальник відділу цінних паперів та зовнішніх ринків Sense Bank.

На його думку, це свідчить про нормалізацію вільного ринку торгівлі ОВДП та зростання фінансової грамотності користувачів, які дедалі більше інвестують в цінні папери.

Нагадаємо, українці мають змогу вільно купувати та продавати державні облігації, емітовані в гривні та доларах США, у мобільному банку у Sense SuperApp в режимі онлайн та 24/7.

Sense Bank – системно важливий український банк, 100% акцій якого належить державі в особі Міністерства фінансів України. Фінустанова обслуговує близько 3 млн фізичних, 55 тисяч юридичних осіб та 85 тисяч ФОПів у 130 відділеннях по всій Україні, а також онлайн банку Sense SuperApp. У банку працює близько 4 тисяч співробітників.