preloader

Sense Bank прокредитує місто Дніпро на енергетичні потреби

За підсумками підписання ряду кредитних угод Дніпровська міська рада отримала кредитне фінансування від Sense Bank на суму 320 мільйонів гривень. Кошти підуть на енергоефективні ініціативи громади. Загальний строк кредитування за всіма договорами складає 60 місяців з відстрочкою погашення основного боргу 12 місяців.

Так, 260 мільйонів гривень буде направлено на облаштування альтернативного джерела генерації теплової енергії. 200 мільйонів з яких залучено за програмою «Джерело енергії» від Sense Bank, а решта 60 мільйонів – «Доступні кредити 5-7-9».

Ще 60 мільйонів міська рада Дніпра залучила безпосередньо до бюджету міста. Ці гроші будуть використані для утеплення фасадів житлових багатоквартирних будинків та їх капітального ремонту у межах реалізації інвестиційних проєктів.

«Над відновленням енергогенеруючих потужностей сьогодні спільно працюють держава, органи місцевого самоврядування, бізнес, банки та громадяни. Нині діють як державні програми, так і приватні ініціативи банківських установ. Для бізнесу і ОСББ та житлово-будівельних кооперативів доступні також розширена програма “Доступні кредити 5-7-9”, а для власників домогосподарств — безвідсоткові кредити. Ми бачимо активне зацікавлення бізнесу у регіонах та муніципалітетів цими інструментами. Підписання кредитних угод між Дніпровською міською радою та Sense Bank вчергове це підтверджує. Загалом по країні від усіх банків в рамках як державних програм, так і приватних ініціатив банківських установ, схвалено заявок на 4.3 млрд грн», - зазначила Перша віцепрем’єр-міністерка України – Міністерка економіки України Юлія Свириденко. 

 Голова Правління Sense Bank Олексій Ступак відзначив важливість підписаних угод.

«Підписання одразу кількох кредитних угод між банком та містом це нова сторінка у сучасній історії відносин органів місцевого самоврядування та фінансових установ. В умовах тотального дефіциту потужностей енергогенерації адміністрації на місцях конче потребують додаткового фінансування і ми готові його надати, як за рахунок державних програм, так і застосувавши власні кредитні програми пільгового кредитування», - заявив Олексій Ступак.

Sense Bank буде і надалі активно розвивати кредитування енергоефективних ініціатив розширюючи перелік партнерських програм та імплементуючи нові, привабливі, кредитні продукти для наших клієнтів.

Є сенс ставати незалежнішими разом з Сенс!