preloader

Sense Bank став уповноваженим банком у програмі Президента України «Національний кешбек»

Сьогодні Кабінет Міністрів України прийняв постанову про старт ініційованої Президентом України програми «Національний кешбек». Проєкт реалізується Міністерством економіки у співпраці з Міністерством цифрової трансформації, Національним банком, Кабінетом міністрів України та уповноваженими банками.

Запуск президентської ініціативи відбуватиметься у два етапи: 24 серпня, на День Незалежності України, виробники вітчизняної продукції та продавці зможуть зареєструватись за допомогою порталу Дія подавши заяву про приєднання до Переліку українських виробників. Тоді ж у застосунку Sense SuperApp для клієнтів банку – фізичних осіб стане доступна картка «Кешбек «Зроблено в Україні» на яку кожного місяця, до 20 числа, буде зараховуватись кешбек від держави.

Важливо зазначити, що виробник товарів або їх продавець мають бути на загальній системі оподаткування і приймати картки для розрахунків. Крім того, продавцеві потрібно буде налаштувати РРО, аби фіскальний чек містив штрих-код товару який внесено до Переліку.

Для покупця програма діятиме значно простіше. Так, починаючи з 2 вересня, у разі придбання товарів українського виробництва, в тому числі ліки та медичні вироби, покупець отримуватиме компенсацію у розмірі 10% від вартості товару. Кошти будуть зараховуватись на спеціальну картку, яку можна буде відкрити у Sense SuperApp. В такий спосіб українці зможуть отримати в середньому 500 – 1000 гривень в місяць впродовж вересня — грудня. Максимальна сума – 3 тисячі гривень в місяць.

Кешбек не буде нараховуватись на підакцизні товари, а участь споживачів, виробників та продавців у програмі — добровільна.

Отримані кошти можна буде витратити на комунальні послуги, медичне обслуговування, заняття спортом, походи у кіно або ж задонатити їх на потреби Збройних Сил України чи придбати військові облігації.

Відтак клієнти Sense Bank зможуть одними з перших долучитись до програми «Національний кешбек». Є сенс наближати діджитальне майбутнє разом з Сенс!