preloader

Sense Bank удвічі збільшив темпи кредитування готівкою з початку року

Sense Bank відновив кредитування готівкою у ІV кварталі 2023 року. За півроку обсяги кеш-кредитування банку зросли вдвічі і продовжують активно збільшуватися.

З початку повномасштабного вторгнення цілі, на які клієнти найчастіше беруть кеш-кредити, практично не змінилися. Це здебільшого великі витрати, як-от відновлення чи ремонт житла, купівля меблів, побутової техніки, ремонт або придбання вживаного авто. Також серед потреб — купівля «сьогоденних» товарів, наприклад, генераторів і сонячних батарей. До слова, нові та існуючі клієнти Сенс Банку можуть оформити кредит готівкою від 5 до 300 тисяч гривень на споживчі потреби.

Незмінним залишається і профіль клієнта. Це фізичні особи, громадяни України, що отримують постійний щомісячний дохід, мають офіційне працевлаштування та позитивну кредитну історію.    

Також на ринку кредитування готівкою зберігається традиційна сезонність, щоправда, не в тих обсягах, які були до повномасштабної війни. До 2022 року значна активність ринку збільшувалась навесні, зокрема в березні та квітні, наразі зростання не настільки стрімке. На думку Ольги Пархоменко, Директорки з роздрібного кредитування Сенс Банку, на темпи відновлення ринку споживчого кредитування, з одного боку, впливає попит за рахунок покращення фінансового стану позичальників, а з іншого — пом’якшення кредитних політик Банків. Але насамперед воно залежить від поточної ситуації в країні, що напряму пов’язано зі споживчими настроями. Це можна спостерігати після «активності» тривог, обстрілів і відключення світла у регіонах.

Попри це, зростання попиту на готівкові кредити традиційно очікується у серпні, коли родини з дітьми починають готуватися до шкільного сезону, а також напередодні новорічних свят. 

Нагадаємо, оформити кредит готівкою в Sense Bank можна на офіційному сайті, у відділеннях банку та мобільному застосунку Sense SuperApp. Більше про умови можна дізнатися за посиланням.