preloader

Вкладники банків, що ліквідуються можуть отримати відшкодування у Sense SuperApp та відділеннях Банку

Український системно-важливий Sense Bank, що належить державі в особі Міністерства фінансів України отримав статус уповноваженого банка-агента Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Відтак може здійснювати виплату гарантованих сум відшкодування вкладникам банків, що ліквідуються.

«Для Sense Bank – це насамперед знакова подія, адже до переліку банків-агентів Фонду в результаті суворого відбору потрапляють лише справді надійні фінустанови, що можуть забезпечити якісний сервіс в частині виплати зобов’язань Фонду перед вкладниками.

А для українців – це відчутне розширення можливостей отримати належне їм відшкодування, адже тепер вони можуть зробити це у кілька кліків в сучасному мобільному банку Sense SuperApp або у 125 зручних та комфортних відділеннях Sense Bank по всій Україні», - зазначила Заступниця Голови Правління Sense Bank Олена Зубченко.

Отримати відшкодування від Фонду в Sense Bank можна у два способи.

- Швидко та просто онлайн у застосунку Sense SuperApp. Для цього потрібно встановити безкоштовний застосунок з Play Market або AppStore, пройти ідентифікацію та верифікацію за допомогою Дія. Всередині в розділі перекази та платежі обрати послугу «Виплата Фонду гарантування». Сформована заявка буде розглянута протягом одного робочого дня. А повідомлення про схвалення виплати надійде на мобільний заявнику.

- Звернутись безпосередньо до найближчого відділення банку, взявши усі потрібні документи: паспорт та РНОКПП. Або зателефонувати на гарячу лінію банку чи звернутися до чату – спеціалісти Sense Bank допоможуть перевірити наявність виплати й призначать зручний час візиту та локацію відділення.

Нагадаємо, що протягом дії воєнного стану в Україні та трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні Фонд відшкодовує кожному вкладнику банку кошти в повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку, крім випадків, передбачених частиною четвертою статті 26 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Вклади в іноземні валюті виплачуються у гривні за курсом, встановленим НБУ на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення Фондом банку з ринку та здійснення тимчасової адміністрації.

Актуальний перелік банків, що ліквідуються розміщено на сайті Фонду у розділі "Банки в управлінні/Банки, що ліквідуються" (https://www.fg.gov.ua/banki-v-upravlinni-fondu/banki-shcho-likviduyutsya).

Sense Bank бажає фінансового здоров’я банківській системі України, але у разі появи в переліку банків, що ліквідуються нових установ, дізнатися про початок виплат відшкодування по ньому можна на сайтах Фонду та Sense Bank, як банка-агента Фонду.